OpenGeofiction

JOSM OGF loading issue

Posted by Ilthracna on 30 November 2021 in English (English).

Hello, I have recently came back to using Josm and decided to update to the newest version (18303) and found that the data downloading from OGF and imagery does not work. Though I have added the imagery according to the Wiki article, during download, the layer just shows red crosses. I also followed the wiki about the server connections for data downloading, whenever I download something, the result is an area with no data. I have tested multiple areas of download, and they all result in the same result. Image: screenshot Edit because of image not working originally

Comment from Geoc3ladus on 30 November 2021 at 03:37

Try changing the TMS in the imagery. The TMS links have changed because of the OGF server migration.

*OGF Carto Map https://tile.opengeofiction.net/ogf-carto/{zoom}/{x}/{y}.png

*OGF Topo Map https://tile.opengeofiction.net/topomap/{zoom}/{x}/{y}.png

Hope this helps!

-Geo

Comment from Geoc3ladus on 30 November 2021 at 03:40

What I mean is: try making sure that what you typed matches the TMS I mentioned below.

Comment from Ilthracna on 2 December 2021 at 15:15

I was previously using the old maps. With the change, both issues have resolved. Thanks for your help! - Itlhracna

Comment from JBstad1 on 22 December 2021 at 17:32

Thanks. I’m glad I came here first instead of posting the same. I managed to get the Carto Map, but Topo Map I can’t get the ‘x’ fields out, I’ll still keep trying.


Login to leave a comment